Program TV Jadran PDF Ispis E-mail

PROGRAM
Koncepciju svog programa televizija jadran temelji u prvom redu na informativnom programu, ali i na emisijama iz područja politike, kulture, sporta,gospodarstva, zabave itd.
Pečat cjelokupnom programu daje jutarnji kontakt program s mozaičnom emisijom “Jutarnja ćakula”, ali prije svega originalne emisije u popodnevnom i večernjem terminu, uz naravno prijenose i snimke sportskih, kulturnih, glazbenih i ostalih događanja na ovom području te prijenose sjednica Gradskog vijeća Grada Splita te Županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije

Koncepciju svog programa televizija jadran temelji u prvom redu na informativnom programu, ali i na emisijama iz područja politike, kulture, sporta,gospodarstva, zabave itd.
Pečat cjelokupnom programu daje  kontakt program s mozaičnom emisijom “Ćakula na Jadranu”, ali prije svega originalne emisije u popodnevnom i večernjem terminu, uz naravno prijenose i snimke sportskih, kulturnih, glazbenih i ostalih događanja na ovom području te prijenose sjednica Gradskog vijeća Grada Splita, Kaštela, Makarske, Trogira te Županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije.

Neke od emisija iz programa:

kratki opis izabranih emisija u programu"Aktualno" :
Emisija «Aktualno» emitira se svakog četvrtka u 21:00 sat sa repriznim emitiranjem nedjeljom u 18:15. Radi se o emisiji informativnog programa u formi talk show-a, koja obrađuje teme vezane za čitavu našu regiju, a prije svega predstavljaje jednog grada, općine, mjesta  kroz političku, gospodarsku, društvenu, turističku i kulturnu sferu. U goste pozivamo nekog od predstavnika vlasti u tom mjestu, ali to nije pravilo. Trudimo se najčešće  da to bude osoba ili osobe koje će na najbolji način moći ispričati priču jednog mjesta I to prikazati nam lijepe strane ali I ukazati na probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu.Cilj emisije je skrenuti pozornost na svakog od mjesta na ovom području, opisati ga I predstaviti I onim gledateljima koji za njega možda nisu ni čuli, a kamoli vidjeli I zapravo pokazati kako oko nas postoji toliko lijepog na što možda se ni ne obaziremo. Isto tako cilj nam je pokazati žiteljima svakog od tih mjesta da I oni zaslužuju svoj dio medijskog prostora , ali I pomoći im medijskim istupom, da riješe svoje svakodnevne probleme. Nezaposlenost, gospodarstvo, infrastruktura, škole, privreda, poticaji u poljoprivredi samo su neke od tema koje se ne mogu izbjeći I uz koje se najčešće vezuju I problemi. Emisija je kontakt tipa, te se gledatelji mogu uživo uključiti u emisiju, dati svoj komentar, svoju kritiku ili uputiti pitanje gostu u studiju.


"Vijesti TV Jadran":
Polusatna informativna emisija koja svakog radnog dana u 17:30 sa repriznim emitiranjem u 19:30 sati. SastojI se od kratkih priloga sa terena koje obrađuje novinarska ekipa informativnog programa u suradnji sa dopisnicima s područja cijele regije ( Vis, Hvar, Sinj, Imotski, Trogir, Kaštela, Solin, Metković, Vrlika, Šolta, Omiš, Makarska, ...). Vijesti su središnja informativna emisija u programu Televizije Jadran.Naše teme su one koje čine naš život i na koje se u lokalnim okvirima može utjecat.Stavljanje naglaska na lokalne teme, ono je što ovu emisju čini gledanom i što joj je omogućilo da opstane više od pola desetljeća u eteru Televizije Jadran.Rad u Vijestima nije i neće biti samo prenošeneje puke informacije gledateljima. Cilj je kratkim, ali jezgrovitim prilozima skrenuti pozornost gledatelja na sve ono što je možda utjecalo il bi moglo u budućnosti utjecati na njihove živote. Vijesti Televizije Jadran kao javni servis moraju odgovoriti potrebama najrazličitijim uzrastima i društvenim profilima gledatelja.Ljudske priče koje su ispisala različite sudbine u Vijestima Televizije Jadran, uvijek imaju prednost ispred dnevnih političkih ili protokolarnih događanja.Pružiti osjećaj gledateljima kako su upravo oni u fokusu svih zbivanja u prilozima  koji se prikazuju unutar emisije, ono je što je želja urednika i novinara koji radi na ovom projektu.Svakako treba naglasiti i mogućnost javljanja uživo unutar ove emisije novinara i dopisnika iz velikog broja gradova i općina s područja Splitsko-dalmatinske županije, što će ovu emisiju činiti dodatno aktualnom. Na ovaj način biti će omogućen vrlo brz protok informacije s mjesta događaja do gledatelja, zbog čega se nadamo da će ova biti emisija konkurentna emisijama istog ili sličnog karaktera ostalih medija.

"Ćakula na Jadranu"
Jednosatna mozaična emisija koja se emitira svakog radnog dana u 16:30 sati, a reprizno se emitiraju samo izabrani prilozi, i to vikendom kroz jutro.

Emisiju Ćakula na Jadranu / u ranijem nazivu Jutarnja ćakula, počeli smo proizvoditi od samih početaka Televizije Jadran, trudeći se u tom svakodnevnom programu ponuditi svojim gledateljima informativan, zanimljiv a istovremeno i zabavan program. Naravno da je emisija s vremenom mijenjala svoj izgled, i dobijala nove tematske rubrike a sve u cilju poboljšanja kvalitete. Naravno da je i programski, urednički i tehnički zahtjevno svakodnevno proizvoditi takav program u živo ali upravo nam je to kao lokalnoj televiziji izniman izazov. Ćakula na Jadranu zamišljena je kao brza I dinamična studijska emisija sa velikim brojem zanimljivih priloga. Stoga će se na početku emisije daju i prve obavijesti o vremenskim prilikama, cijenama na tržnici, stanju u prometu, rasporedu kulturnih I sportskih događanja. Tijekom emisije javljaju se reporteri s lokacija u gradu Splitu, ali I sa okolnih mjesta, naravno ovisno o aktualnosti događanja. Upravo taj način javljanja u živo sa terena ili iz naših regionalnih studija novina je u budućem programu televizije Jadran.U svakoj od emisija gostuje nekoliko osoba bilo iz javnog života (glumci, slikari, književnici, gospodarstvenici, sportaši, …) ali I predstavnici udruga, prosvjetnih ustanova, različitih klubova I sekcija, a nerijetko I “obični” ljudi, te kroz lagan razgovor “uz kavu” razgovaraju o aktualnim temama. Emisija je kontakt tipa, tako da se gledatelji mogu uključiti u razgovor I postavljati pitanja. Isto tako gledatelji mogu sami birati gosta I tematiku emisije, ako bi ona bila što zanimljivija I aktualnija.Ovisno o događajima, aktualnostima u regiji voditelji, koji se svakodnevno izmjenjuju, unutar emisija obrađuju nekoliko tematskih priloga bilo reportažni ili im prilog služi kao priče za uvod u razgovor s gostom u studiju. Dinamika emitiranja bilo kojeg od navedenih priloga nije definirana, već je podređena aktualnostima i zanimljivostima u regiji.


"Veliki judi":
U programu svake srijede u 20:10. U emisiji svoje mjesto zaslužili su i dobivaju svi značajni ljudi sa ovog područja koji su svojim životom, radom i djelima osigurali nagrade za životna djela, ljude koji su kroz svoj život učinili nešto bitno ne samo za naš kraj već i u širim okvirima, i postali ime koje se pamti. Osnovna misao vodilja ali i cilj emisije je pokazati gledateljima i upoznati ih sa značajnim ljudima i njihovim ostvarenjima, za koje možda zbog ne toliko eksponiranih tema, nisu ni znali. Emisija se najčešće bavi velikim i značajnim ljudima , koji su danas pomalo i zaboravljeni, a u prošlosti su ostavili neizbrisiv trag svojim ostvarenjima.U odabiru gostiju povodimo se u prvom redu za ljudima koji su u okviru svojih gradova, općina ili Županije dobili nagrade za životna ostvarenja, ali ni u kojem slučaju ne zaobilazimo ni ostale, za nas «Velike jude».Željeli smo pokazati, ali i dokazati širom gledateljstvu svo bogatstvo ovog našeg kraja, potaknuti njih ali u prvom redu naše mlade naraštaje na razmišljanje o tome što sve čini bogatstvo jednog područja, što ga čini posebnim i poznatim, i drugačijim od drugih. Dakle, sve je nezamislivo i neostvarivo bez ljudi, posebno onih koji su svojim radom postigli rezultate po kojima smo Veliki....Zato je ovo emisija o našim «Velikim judima».


"Sedmica":
Informativni magazin Sedmica prikazuje se u programu Televizije Jadran jednom tjedno u trajanju od pola sata.Magazin je koncipiran kao zbir najvažnijih tjednih događanja.Ova dinamična emisija prije svega namjenjena je poslovnim ljudima koji zbog svog poslovnih obveza ne mogu svakodnevno pratiti dnevne informativne emisije. Također služi i kao podsjetnik na sve aktualnosti koj su se događale u posljednjih sedam dana. Sedmica pruža studiozan pristup informacijama , što se ogledava u opsežnim prilozima koji se prikazuju unutar emisije.Priloge koi se prikazuju unutar Sedmice najavljuje voditelj-urednik iz studija.Višegodišnje iskustvo rada ekipe ovog magazina ali i uvijek isti  termin u kojem se prikazuje, rezultirali su povjerenjem gledatelja , koji ovu emisiju prate kako bi znali što se događa u njihovom mjestu, gradu, ili općini.Svaka emisija sastavljena je od 10 do 12 priloga poredanih kronološkim redom. U realizaciji emisije sudjeluje novinarska ekipa koja usko surađuje sa dopisničkom mrežom.Jednom mjesečno centralni dio emisije Sedmica sačinjava rubrika tema tjedna, koja se odabire po principu najaktualnijeg tjednog događaja. Gledatelje kroz emisiju vodi prezenterica / prezenter koji kratkim i dinamičnim najavama žele zainteresirati gledatelje za tijek emisije. Sam način i pristup prezenterskog posla odskače od standardnih informativnih normi što je još jedan doprinos nešto «lakšoj» formi informativne emisije. Sedmica se u okviru informativnog programa emitira od siječnja 2005. godine, dakle iza sebe ima već mjesece i godine kontinuiranog emitiranja, što je već dokaz da je naišla na svoj krug gledateljstva.Ovakav oblik informativnog programa doprinosi boljoj informiranosti građana, te dubljem sagledavanju društvenih problema. Naglasak emisije je na tome da se radi o tjednom infomativnom magazinu koji služi gledateljima kao podsjetnik na lokalne aktualnosti proteklog tjedna.


“Pitaj samo pitaj ”
"Pitaj samo pitaj" je informativno mozaična emisija koja odgovara na sve upite gledatelja s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Svake srijede u polusatnoj emisiji uživo, koja se emitira iz studija Televizija Jadran gledatelji mogu postavljati pitanja, koja su prema njihovom mišljenju, važna za život građana lokalne zajednice u kojoj žive.Osim izravno u emisiji, svoje upite i prijedloge tema, koje bi željeli da novinari obrade unutar ove emisije, gledatelji mogu slati tijekom cijelog tjedna na e -mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Novinari redakcije emisije "Pitaj samo pitaj" odgovore na pitanja pronalaze kod svih relevantnih društvenih čimbenika i gledateljima ih donose u najkraćem mogućem vremenskom roku u obliku intervjua, priloga ili reportaže.Emisiju, "Pitaj samo pitaj" uređuju u prvom redu gledatelji.Takav koncept televizijske emisije pokazao se zanimljiv ne samo gledateljima , već i novinarima koji rade na ovom projektu.Emisijom "Pitaj samo pitaj" osluškuje  se "bilo" javnosti. Na taj se način može steći realnija slika o onome što je više ili manje važno u životima naših sugrađana.Novinari koji rade u ovoj emisiji najčešće su posrednici između gledatelja i institucija, odnosno društveno odgovornih pojedinaca. Na taj način građanima olakšavaju put do informacije, koje su im često iz različitih razloga uskraćene ili nedostupne.Redovita rubrika emisije je i "ANKETA". Novinari, izlaskom na teren u anketi postavljaju pitanje građanima - što bi oni, da imaju mogućnost, pitali mjerodavne osobe u njihovoj lokalnoj upravi ili samoupravi.


“Osvrt”
Emisija «Osvrt» emitirati će se svake srijede u 20:00 sati sa repriznim emitiranjem u četvrtak. Po svom sadržaju i temamo koje obrađuje više različitih područja,a svima je zajednička aktualnost. Naime radi se o emisiji koja određenom dinamikom obrađuje i teme vezane uz razvoj svijesti o ravnopravnosti, zatim emisijama koje su vezane  uz razvoj znanosti, obrazovanja i kulture, i trenutnim aktualnostima posebno kad je riječ o temama zanimljivim građanima treće životne dobe, ali i teme iz gospodarstva, sporta i slično. Sve te teme u emisiji se obrađuju na jednak način, raspoređeno kroz mjesečna emitiranja. Odabirom tema i naravno odabirom gostiju nudi se gledateljima u prvom redu informacija ali i mogućnost komentiranja i davanja svog stava afirmacijskog ili negacijskog o odabranoj temi. Time je cilj zapravo animirati javnost ali i pokrenuti širu društvenu raspravu. Emisija je koncipirana na temeljima otvorenog novnarstva, izravnog I dinamičnog razgovora.“Osvrt” je u najvećoj mjeri koncipiran jedan na jedan , dakle voditelj I jedan gost ali za određene teme nije isključen I veći broj gostiju. Također gledatelji na poziv voditelja mogu sudjelovati u raspravi. Osvrt je emisija prepoznatljivog imena u široj javnosti. O kvaliteti same emisije I profesionalnosti vođenja govori I podatak kako su u njoj gostovali gotovo svi oni koji na ovim područjima “nešto znače”, ali I oni koji nisu zbog svojih opredjeljenja ili stavova mogli dobiti trenutak medijske pažnje.Upravo iz tih razloga posebnu pažnju, između ostalog, posvetili smo temama o kojima još uvijek postoje polemike, u prvom redu zbog neupućenosti I neinformiranosti ljudi I startnog negacijskog I konzervativnog stava.Upravo iz navedenih razloga i mi smo se programski kroz ovu emisiju  uključili u proces poticanja razvoja svijesti o jednakost spolova, ali i razvoju svijesti o ljudskim pravima i slobodama uopće. 

“Pisme za dušu”

Emisija „Pisme za dušu“ dio je zabavno glazbenog programa televizije Jadran, a s obzirom na zanimanje gledatelja ovu emisiju planiramo emitirati i u buduće. Emisija bi se emitirala svakog ponedjeljka u 21:00 sat, u trajanju od 120 minuta i to tijekom cijele godine, bez pauze.„Pisme za dušu“ vodi mladi voditeljski par Irena Perišić i Ratko Bartulović, koji su svojom neposrednošću, šarmom i prije svega profesionalnošću već pobrali simpatije gledatelja. U svakoj od emisija gost je grupa, duo ili trio koji u studiju nastupa u živo. Izvode se isklučivo domaće pjesme s naglaskom na pjesme dalmatinskog štiha, a gledatelji putem telefonskih poziva mogu i sami odabrati neku od pjesama koja će se odsvirati u studiju. Svi bendovi nastupaju u živo, a ono što daje zanimljivost čitavoj emisiji je da u emisiji nastupaju i gosti iz glazbenog svijeta koji zajedno s bendom u studiju također u živo izvode neke od svojih hitova. U emisiji gostuju i dalmatinske klape, popularne zvijezde domaće pop i rok scene ali i umjetnici kojima pjevanje nije profesija ali vole pjevati za svoj „gušt“.Emisija nije ni natjecateljskog ni nagradnog karaktera, već joj je jedini cilj dobra pjesma i dobra zabava i to isključivo domaća pjesma. I ako su emisije sličnog tipa već prisutne na našim tv ekranima mi smo upravo ležernom emisijom,s veselim voditeljima i kvalitetnim gostima pokušali napraviti zabavan ali prije svega kvalitetan program.Izbor pjesama u emisiji nije samo potaknut stanjem na top ljestvicama, nego više pjesmama koje diraju srce i dušu, a nerijetko gledatelji zažele pjesme koje se danas rijetko i izvode.Gosti u emisiji ne samo da predstavljaju svoj glazbeni izričaj i kvalitetu svog rada, nego imaju i priliku izaći iz anonimnosti pogotovo ako se radi o bedovima koji do sad nisu pronašli svoje mjesto na glazbenim ljestvicama. U ovoj emisiji upravo imaju priliku pokazati što znaju. A oni naši „više“ popularni gosti još jednom imaju mogućnost pokazati i dokazati gledateljima zašto ih vole i slušaju.


“Iz prve ruke”
Ova emisija planirana je kao novi oblik lokalnog informativnog programa, naime radi se o tkz. blits news. Naime, to su pet do desetominutne blitz najnovije, najzanimljivije informacije u regiji. Emitiraju se u terminima iza 18:00 sati i to srijedom i četvrtkom, u dva termina, oba u prime time-u. Također emisije se repriziraju istoga dana u večernjem terminu.Zamišljene su kao stand up priče o zanimljivim događajima, u nešto drugačijoj formi i trajanju.Nastoji se upravo načinom stand up snimanja u vanjskom okruženju izbjeći standardni izgled vijesti i dati gledateljima dinamičnu i aktualnu informaciju direktno iz vanjskog svijeta. Kratke priloge sa terena koje obrađuje  novinarska ekipa informativnog programa u suradnji sa dopisnicima s područja cijele regije splitsko-dalmatinske ( Vis, Sinj, Imotski, Trogir, Metković, Šolta, Makarska, Korčula,…). Okrenutost lokalnoj aktualnoj tematici već su prepoznali naši gledatelji,a isto tako uključivanjem emisije Iz prve ruke.... u ostatak programa zaokružit ćemo informativni program kao cjelovit proizvod.Cilj sam emisije je vijest, priča, zanimljivost ili događaj ispričan na nešto drugačiji način, ležerniji i opušteniji od onog koji je karakterističan za informativni program. Željeli smo postići različitu formu od standardnih vijesti, a opet ispričati i prenijeti priču koju do sada nisu uspjeli čuti. Upravo iz tog razloga emisiji je dano ime Iz prve ruke...., a mi bismo dodali da ćete u ovoj emisiji saznati nešto, informativno, zanimljivo, drugačije,....

“Bez pardona”
Bez pardona naziv je dnevne kontakt informativne emisije koja se u programu Televizije Jadran prikazuje uživo od ponedjeljka do petka u  vremenu od 15:30 do 16:30sati.Ovo je emisija u kojoj voditelj u studiju prelistava dnevni tisak, a gledateljima daje mogućnost da ga komentiraju.Također u ovoj emisiji dana je i mogućnost gledateljima koji prate program Televizije Jadran da kritiziraju komentiraju ili hvale sve ono sto se njima u tom trenutku čini od iznimne važnosti za život građana naše zemlje.Iako na izgled vrlo jednostavan koncept studijske emisije, pokazalo se kako je ova emisija vrlo dobro prihvaćena kod gledatelja. Dokazuje to i veliki broj gledatelja koji se svakodnevno javlja putem telefona u emisiju.U želji da se i njihov glas čuje , te da kažu javno sve ono što misle o dnevnim gospodarsko političkim, ekonomskim i ostalim društvenim zbivanjima u zemlji  i svijetu , gledatelji su prepoznali ovu emisiju kao mjesto na kom  se njihove mišljenje prije svega cijeni.Bez pardona naziv je koji ukazuje kako se o svakoj temi može unutar emisije razgovarati bez cenzure, naravno da se pritom ne vrijeđa ili omalovažava nikoga.

U tome je zadaća voditelja koji sugerira teme o kojima će se u emisiji eventualno razgovarati da gledatelje navede  da u komunikaciji zadrži dostojanstvenu i prihvatljivu razinu razgovora.Najrazličitije teme o kojima se u emisiji razgovara su komunalni infrastrukturni problemi u mjestu iz kojeg gledatelj zove , pa do visoko političkih dnevnik tema prisutnih u društvu.Na taj način vidljivo je što građane  najviše tišti u svakodnevnom životu, te kako oni vide rješenje navedenih problema.

Emisija Bez pardona u vrlo kratkom vremenu prerasla je lokalne okvire.S obzirom na prisutnost programa Televizije Jadran u ponudama različitih koncesionara televizijskog program, emisija je vrlo brzo zaživjela i u gotovo svim gradovima Lijepe naše.Događa se da dnevno u emisiju pozivaju gledatelji iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Vukovara i ostalih hrvatskih gradova. Njihovi pozivi opravdavaju postojanost ovakve televizijske forme, te ukazuju na činjenicu kako i «mali « mediji mogu imati veliku ulogu u svakodnevnom životu građana.“Dribling”
Informativna emisija o sportu koja se emitira ponedjeljkom u 20:30, te reprizno utorkom u 18 sati. Split je „najsportskiji“ grad, kako profesionalnog, tako i amaterskog. Iznjedrio je jedna od najvećih sportskih imena Hrvatske. Trenutno ima velik broj prvoligaških klubova iz raznih sportova, ali i niz klubova i udruženja koji se natječu u nižima razinama. Posebna pozornost u emisiji posvećuje se mladim sportašima, kako kroz rezultate, tako i kroz izradu priloga o njihovim svakodnevnim sportskim aktivnostima.Dribling je sportsko - informativna emisija,sa obiljem sportskih rezultata.Veći dio emisije posvećen je nogometu i to od prve HNL do svih županijskih nogometnih liga. Naravno poseban akcent stavljen je na nogomet jer Split živi i diše za „balun“, ali ne zaboravljaju se ni oni ne toliko popularni sportovi. Daju se izvještaji sa utakmica i nastupa, najavljuju slijedeća kola, razgovara sa trenerima i igračima kaoi sa stručnim stožerom,predstavljaju se klubovi domaćini, snimaju se i navijači,njihove aktivnosti prije i poslije utakmica, problemi s kojima se susreću u putovanjima, sportski novinari drugih redakcija, koji daju svoje stručne komentare, sportski djelatnici koji posjećuju utakmice, «legende» Kluba, promovira se omladinski pogon, atmosfera na i oko stadiona i borilišta…U emisiji sudjeluju brojni gosti iz svijeta športa,treneri,igrači,razni športski djelatnici,a ona ujedno služi i kao najava raznih sportskih priredbi u našoj bližoj,pa i široj okolici. Emisija se sastoji od četiri do pet priloga , između kojih se pojavljuje voditeljica s najavama koje se isključivo snimaju na terenu što zahtjeva poseban izlazak na teren, na nekoliko lokacija, snimanje slike i tona…Emisija nastoji približiti sport svakom pojedincu, a ne samo muškoj populaciji, a naglasak se stavlja na fer i sportsko navijanje i poticaj mladima da se bave sportom.


Dalmacija moga oka"

Tendencija nam je odvojiti što više prostora u program za kulturu, umjetnost i kulturno stvaralaštvo uopće, ali prije svega za njegovanje dalmatinskih tradicija i običaja, pjesme, dijalekta,...Upravo zbog toga ostvarili smo kvalitetnu na području čitave županije splitsko dalmatinske , posebno sa kulturno umjetničkim društvima, foto sekcijama, crkvenim zborovima, različitim udruženjima mladih ali i sa amaterskim skupinama i zaljubljenicima u očuvanje običaja. Stoga možemo reći da je emisija Dalmacija u mom oku prvenstveno emisija o dalmatinskoj tradiciji. Cilj je emisije gledatelje upoznati sa našom bogatom kulturnom baštinom kao I razviti svijest o njenom očuvanju.U emisiji postoji i nekoliko izdvojenih rubrika: Naši dijalekti ,  Mare maris, Đir po Jadranu, Kruh sa sedam kora,  Plod iz kamena, i  Nostalgija.


"Shalsha"

U programu Televizije Jadran uglavnom je zastupljena domaća glazba različitih žanrova, ali najviše zabavna pop i rock glazba. Emisija „Shalsha” namijenjena mladima I onima koji se još uvijek tako osjećaju i koji upravo i vole dobru domaću glazbu. Kratka, dinamična, vesela emisija u kojoj se pred vikend izlazak preporuča kako provesti večer, koja mjesta posjetiti, koji su najatraktivniji provodi, gdje gostuju poznati pjevači. Jedan dio emisije je koncipiran kao vodić kroz večernji izlazak.  U drugom dijelu emisije gostuje osoba iz glazbenog života koja kroz razgovor s voditeljima, najavljuje svoje nove pjesme, albume i svoje nastupe, priča o svojim planovima i idejama i osvrće se na svoj dosadašnji rad. Dok je najvažniji i centralni dio emisije tjedna top lista I noviteti u glazbenom svijetu. Kroz top listu vodi nas veseo, mlad voditeljski par tako da cijela emisija odiše dobrom i zdravom atmosferom.U današnje vrijeme opterećeno sapunicama, tračevima i vijestima ova emisija će gledateljima pružiti pola sata uz dobru glazbu, vesele i otkačene najave i njima omiljenu rubriku Škafetin u kojoj u svakoj emisiji emitiramo po jedan spot iz daleke prošlosti i sjećamo se glazbe nekih ranijih vremena. Uz izbor glazbenih spotova, razgovor sa zanimljivim gostima I pokoju vijest iz svijeta estrade gledatelji će se opustiti i zabaviti na početku subotnje večeri. Shalsha donosi i top listu najslušanijih glazbenih spotova i to prema glasovima gledatelja, I to putem poruka I mailova ili uključivanjem u živo u studio.Ova emisija nije dakle samo glazbena emisija namijenjena namijenjena mladima tinejđerskog uzrasta, već i onima malo starijima koji vole slušati domaću glazbu premalo zastupljenu na tv ekranima.Emisija predviđa i emitiranje priloga snimanih na terenu za vrijeme koncerata ili nekih drugih događanja na kojim sudjeluje mlada populacija. Voditelji: Antonia Klanac i Jure Komar


Ćakula kroz život" 

Na programu svake srijede u 22:00 sata, sa reprizom ponedjeljkom poslijepodne. Emisija je u produkciji udruge Ćakula i autorice Draženke Franjić koja na najbolji način osjeća probleme o kojima se u emisiji govori. Zašto emisija ovakvog tipa i ovakve tematike. Zato što je današnje društvo puno materijalizma, trčanja za uspjehom, stresa i izgubljenog vrijednosnog sustava. Tko danas ima vremena i volje brinuti se o potrebama slijepe osobe, osobe u kolicima, osobe s posebnim potrebama? Naša je namjera upravo ovom emisijom upoznati gledatelje s emocijama koje gaje osobe s invaliditetom, upoznati ih s gledateljima i putem malih ekrana prenijeti njihov život u domove i tako senzibilizirati javnost, educirati i prenijeti informaciju.Odnosno pokušati utjecati na čovjeka u pozitivnom smislu, u smjeru suosjećanja i želje za pružanjem pomoći.U emisijama ćemo se baviti i problemima zlostavljanih žena i djece, beskućnicima, psihički bolesnima, napuštenima, ovisnicima. Pokušat ćemo dati neke odgovore i to preko stručnih ljudi, liječnika, pedagoga, psihologa, socijalnih radnika ali isto tako pokušati doći do ljudi koji su se sami našli u teškim životnim situacijama i na taj način nam ispričati svoju priču na najbolji mogući način.U dosadašnjem radu na ovoj emisiji, uspjelo nam je doći do zanimljivih ljudi, stravičnih, tužnih, nesretnih ali i lijepih priča sa sretnim završetkom. Trudit ćemo se i dalje napraviti zanimljive i drugačije emisije i prodrijeti do srca naših gledatelja.


"Auto moto nautic vision" 

Emisija o automobilskoj industriji I nautici. Glavne rubrike u emisiji su: novosti (sve novosti iz svijeta automobilizma), vozili smo ( rubrika u kojoj se predstvlja jedan model automobila kroz vožnju), nautika ( prilozi o nautici, jedrenju, novim modelima na tržištu,…), mala škola jedrenja, prilozi s regata, savjeti za jedriličare,…, svijet motora ( rubrika za ljubitelje motorkotača, predstavljanje novih modela, oprema, savjeti,…).Brza I dinamična emisija puna korisnih informacija I savjeta. Televizijska emisija Auto Moto Nautic Vision koju bez prekida se emitira na lokalnim tv postajam već 12 godina, I to u produkciji tvrtke Medijska Osobnost. Aktualnosti iz automobilske industrije, vijesti iz auto i moto sporta, najave, , tehnologija, retro sadržaji, specijalni gosti, što poznati voze i zašto. Pokazat ćemo gledateljima testove novih vozila, motora i plovila, ponuditi im razloge i savjete za buduću kupnju. Savjetovati ih po pitanjima održavanja i kvarovima općenito. Posebno dajemo značaj putopisima i dokumentarcima koje smo snimili na raznim stranama svijeta, putujući i istražujući i tako ovoj dimenziji dali jednu novu dimenziju.


 "Kratki rezovi”

Sve o filmu, povijesti filma, novitetima na tržištu, o glumcima, zanimljivim filmskim scenama, općenito o filmskoj kulturi možete pogledati u ovoj emisiji koju ćete zbog dinamičnosti I atraktivnosti zasgurno pogledati u jednom dahu. Voditelj emisije je poznati filmski znalac Tonči Bibić.Zapravo, emisija „Kratki rezovi“ je mali fenomen s obzirom na to da se radi o filmskoj emisiji koja je brodila naprijed kroz uspone i padove gledanosti filmova u Hrvatskoj.Gledajući emisiju shvatite kako je proizašla iz ogromne ljubavi urednika prema filmskoj umjetnosti I ponukani sami tonete u carstvo filma. Filmovi su predstavljeni temeljito a kritike argumentirane, odabir filmova raznolik I sadržajan tako da u emisiji ne manjka ni zabave ni informacija,a mnogima će vjerujemo biti I poticaj za odlazak u kino ili videoteku.Kratki rezovi su filmska emisija za mlade ali I odrasle, koja ih upoznaje s filmskim novostima, fimašima općenito, prikazuju njihove radove, donose aktualni kino i videorepertoar. Također se predstavlja filmska glazba, doznaju novosti iz svijeta filma i - podsjećaju na naslove i likove koji su odavno postali kultni. U odnosu na uobičajene filmske emisije ova emisija spaja edukativni (film kao umjetnost) i informativni (film kao zabava) sadržaj. Dakle, osim što se emisija bavi komentiranjem i recenziranjem najnovijih filmova, tu su i priče o kultnim ostvarenjima ili pak o aktualnim trendovima filmske industrije.


"Agro svijet”

Na programu je svake srijede u 21.00 sa reprizom subotom u 15:00 sati. Trajanje emisije cca 45 minuta. Informativna edukativna emisija iz oblasti poljodjelstva, ratarstva, stočarstva, maslinarstva, vinogradarstva, ribarstva, voćarstva, povrtlarstva…..Emisija je u potpunosti biti snimana na terenu, otvorenog tipa namijenjena I aktivnom sudjelovanju gledatelja. U emisijama gostuju eminentni stručnjaci iz navedenih područja koji svojim stručnim savjetima potpomažu kako poljoprivrednicima tako I svima onima koji se time bave. Emisiju producira kuća Mix video studio čija se kvaliteta u proizvodnji emisija takvog tipa istakla u ranijim godinama suradnje.U emisiji se tematski obrađuju sve aktivnosti vezane uz hrvatski agrar s posebnim naglaskom na područje Dalmacije i Dalmatinske zagore, uz reportaže o obiteljskim gospodarstvima, njihovim uspjesima ali i problemima s kojima se susreću. Također će se nastojati prikazati sve aktualnosti vezane uz zakonske akte.U emisiji dajemo i savjete, preporuke a sve u cilju poboljšavanja rezultata. Poseban akcent stavlja se na maslinarstvo, vinogradarstvo i ribarstvo ali nećemo zapostaviti ni ostale oblasti.


“Kronike dalmatinskih mjesta – županijska zbivanja”

 


 “Zrno zdravog života”

Emisija potpuno drugačija od ostalih emisija o kulinarstvu, prehrani I savjetima. Jednostavan I neposredan pristup gledateljima njene su najveće značajke. Bazirana je isključivo na zdravoj prehrani, savjetima o prehrambenim navikama, upotrebi biljaka u prehrambene I medicinske svrhe I slično. U poslijednjem ciklusu u emisiji je uvedena rubrika u kojoj se pokušava dati tajna dugovječnosti I to prema savjetima ljudi koji su već odavna zagazili u debedesete. Urednica I voditeljica je Ankica Dedić iz udruge Zrno, a emitira se četvrtkom u 18.15, sa repriznim emitiranjem subotom navečer.U rubrici u kojoj se voditeljica sprema jelo, ona će vam otkriti kako brzo pripremiti slastan obiteljski obrok. U njoj ćete pronaći recepte za raznovrstan doručak, fantastične juhe, izvanredan glavni obrok, maštovite salate, sjajne savijače, sočne kolače i nevjerojatne torte. Osobitost ove emisije su i međuobroci i prilozi - što se može smiješati u slanim i slatkim grickalicama, kako napraviti neodoljive paštete i namaze, što se može pripremiti od batate, u što se može dodati lišće mlade pšenice, kako pripremiti zdrave polpete koji se neće raspasti te kako skuhati raznobojne i ukusne preljeve.  Dakle, u svakoj od emisija voditeljica će predstavljati svoje recepte i kulinarsku inspiraciju te dati savjete o načinu i trajanju pripreme određenih namirnica. Ono što emisiju čini zanimljivom je ljubav i strast kojom ona objašnjava kako koristiti integralne i zdrave namirnice te zaposlenim roditeljima savjetuje kako u kratkom vremenu pripremiti izvrstan i zdrav obrok. Emisija nije isključivo snimana u studiju, odnosno improviziranoj kuhinji, ponekad se jela spremaju i na vanjskim lokacijama, a najzanimljiviji dio emisija su snimke iz vrtova, polja, rasadnika, snimke sela, vinograda, voćnjaka, prirodne i zdrave hrane.A kako se ne bi pričalo samo o hrani, veli dio emisije posvetit će se zdravom životu općenito, zbog toga će se nastaviti s rubrikom o ljudima iz dalmacije koji su već duboko zgazili u starost. U razgovoru s njima doznat ćemo njihov „recept“ za dug život, njihovu životnu priču, šta su radili kako su se hranili i što preporučuju mladima.


“Dica sritnih lica”

Emisija je za djecu, ali i za sve one koji čuvaju dijete u sebi. Radi se o zabavno-edukativnoj emisiji jer su takve emisije rijetke, a više je nego očito kako djeci posvjećujemo malo vremena. Emisija se ne snima u studiju jer ima mnogo toga što djeci možemo pokazati izvan studija. Zato u svakoj emisiji posjetimo neki grad ili mjesto i tamo upoznamo djecu. Osim redovitog odlaska u neko od mjesta, i česta javljanja iz dječjih igraonica, u lutkarskom dijelu emisije savjete za život dijele pas dalmatinac Fido i praščić Gigo, a posebno smo ponosni na malu rock’n’roll školu..Gotovo da nema škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji koju nismo posjetili, ali i šire, no inspiracije za nove epizode nam ne nedostaje jer “dica su čudo, uvik puna duha i originalnosti”. Naravno emisija nije samo za mlade, već za sve one koji se tako osjećaju ili emisiju gledaju sa svojom djecom i unucima jer uz djecu se i sami pomlađujemo.Emisija „Dica sritnih lica“ ima u sebi elemente zabavnog programa, ali samo utoliko koliko je potrebno da djeci bude zanimljiva i da ih zadrži uz male ekrane, ali u prvom redu ona je odgojni i obrazovni sadržaj, jer djeci koja je gleda nastoji dati praktična znanja, odnosno moralne i druge vrijednosti.Djeca samostalno sudjeluju u kreiranju emisije, njihovi su odgovori su spontani, često iznenađujući i za roditelje, a gledateljima uvijek zanimljivi i zabavni. Sve je popraćeno prigodnom, dječjom glazbom tako da je ova emisija vesela, vedra i zabavna, ali ujedno i poučna. 

  VIDLJIVI TRAGOVI

Vjerska emisija Vidljivi tragovi je studijska jednosatna emisija čiji je cilj praćenje pastoralnog rada biskupije sa željom da se svakom gledatelju približe vrednote Evanđelja. Također u okviru svojih ciljeva obrađuje jedne od glavnih problema suvremenog života i društva, te pokušati pružiti potporu odgojnom i moralnom životu u obitelji i društvu. Također jedan od ciljeva čitavog projekta je i prenošenje vjernicima Papine poruke, poruke mjesnog biskupa kao i biskupa HBK.  Ono što želimo istaknuti jest kako je emisija Vidljivi tragovi, po našem sudu, ponešto drugačija od ostalih emisija u religijskim programima bez obzira na njen prvenstveni cilj. Naime, načinom obrađivanja i prezentiranja tema pokušava se prvenstveno zainteresirati mlade, iako je ona namijenjena širem krugu gledateljstva.Tako na primjer izdvajamo neke od tema koje su se obradile kroz dosadašnji ciklus emisija: volonterski rad, značaj duhovnih zvanja, predanost Bogu i Crkvi, odricanja, život u vjeri, sveti sakramenti, poništenje braka, život u grijehu, vjeronauk u školama, nasilje u obitelji, vjera i sport, -obveze svakodnevnog života, izbori – stav vjernika, ponašanje u društvu, školovanje - izbor zanimanja u životu, seksualni odgoj u školama, ...Svaka od tema obrađena je prvo kroz prilog snimljen na terenu, a zatim o temi i prilogu diskutiraju sudionici u studiju. Vizualni identitet emisije je moderan, što je vidljivo kako kroz špicu i jinglove emisije tako i kroz scenografiju u kojoj su dominantni elementi hrvatske kulturne baštine.Vidljivi tragovi se u programu Televizije Jadran emitira od ožujka 2005. godine, te se emitira svakog utorka u 20:00 sati sa repriznim emitiranjem.
 ŽUPANIJSKA KRONIKA - ŠPICA + TEKST:

Želja je bila ovom emisijom omogućiti stanovnicima regije da sve obavijesti o projektima, planovi i tijeku njihove realizacijama te različitim oblicima pomoći koje pruža županija do njih dođu što jednostavnije i u što kraćem vremenskom rok.Za ovakav način izvještavanja nužno je sustavno praćenje rada ove Ustanove, ali isto tako i osluškivanje potreba njezinih žitelja.Emitiranjem dva puta tjedno Županijske kronike u programu Televizije Jadran u izvornom terminu petkom u 18:00 i u repriznom izdanju nedjeljom, gledateljima se daje mogućnost lakšeg uvida u njezin rad.Kao što samo ime emisije kazuje Županijska kronika je zbir tjednih događaja , obavijesti o projektima i njihovoj realizaciji kao i informacije o različitim novčanim pomoćima i subvencijama koje su prisutne u radu ove jedinice regionalne uprave. Novinari koje rade u stvaranju Županijske kronike u suradnji sa stručnim odjelima, tjedno prikupljaju i obraduju vijesti koje u polusatnoj emisiji gledateljima prikazuju u obliku priloga, razgovora ili reportažnog zapisa.Potrebu za praćenjem ovog televizijskog sadržaja imaju i mladi gledatelji budući je Županija cesto puta pokrovitelj brojnih sportskih i kulturnih događanja, a isto tako redovitim programima daje i različite subvencije učenicima i studentima.

To emisiji daje bogat sadržaj, dinamiku, ali je čini zanimljivom za različite uzraste.Županijska kronika izvještava i o radu Županijske skupštine.
  
  “Miracool”: urednik i voditelj: Robert Škurla
 

 “Omiška kronika” informativna emisija

Omiška kronika je informativni servis koji stanovnike na području Omiša informira o važnim zbivanjima na tom području naše županije.U realizaciji ovog projekta od iznimne je važnosti suradnja novinara, kulturnih, sportskih i ostalih društvenih ustanova i pojedinaca s tog područja, kako bi se stanovnike pravovremeno i točno informiralo o svemu onome sto se događa u njihovom gradu.Kroz priloge koji se prikazuju unutar emisije, a čiji broj ovisi o dinamici događaja, stanovnici na ovom području dobivaju informacije o svemu onome što lokalna zajednica čini u razvoju ove sredine. Osim sto ima za zadaću informirati stanovnike na području grada Omiša, ova emisija ima za cilj prikazati i tople ljudske priče, kako bi na taj način isprovocirala reakcije mjerodavnih u pronalaženju rješenja problema osoba koje pokušavaju ostvariti svoja prava u rješavanju njihovih poteškoća.Stalna prisutnost neke lokalne zajednice u medijima, pokazalo se ima pozitivne učinke u poboljšanju kvalitete života stanovnika.Sustavnim praćenjem rada Gradske uprave i Gradskog vijeća Omiša, građanima se daje mogućnost da na vrijeme saznaju sve potrebne informacije koje će im koristiti u svakodnevnom životu.Omiška kronika emitira se jednom tjedno u programu Televizije Jadran, srijedom u trajanju do petnaest minuta. 

 

"Cenzura" emisija Cenzure Plus

TV emisija „Cenzura“ u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, emitira se više od 16 godina, točnije od 1996. godine, s ciljem obrađivanja značajnih društvenih tema koje ne nalaze prostor na neslobodnim i tabloidiziranim medijima.  Cilj emisije je širiti prostore medijskih sloboda baveći se temama od interesa javnosti i općeg društvenog interesa koje ili ne nalaze prostor u mainstream medijima ili su tamo obrađene na nedostatan ili loš način. TV emisija Cenzura je otvorena svim temama na tragu prethodno navedenog - unutrašnjoj politici, međunarodnim odnosima, ostvarenju pravne i socijalne države, ljudskih prava, i dr. Želja nam je da to bude medijski prostor koji će, kao prvo, imati korektivnu društvenu ulogu ukazivanja na kriminal,  korupciju, neodgovornost, nepravilnosti, nepravdu i loše društvene prakse, ali zatim i edukacijsku ulogu promicanja nekih općih društvenih vrijednosti ali i dobrih praksi.
Emisija je devedesetih godina dala značajan doprinos u širenju medijskih sloboda u Hrvatskoj. U svom radu trudili smo se biti među prvima u obrađivanju društveno relevantnih, a cenzuriranih tema u hrvatskom društvu. Građanke i građani vjeruju našoj TV emisiji i često zovu te nam iznose vlastite probleme s kojima su se suočili bilo da se radi o kršenju ljudskih prava ili koruptivnim praksama kojima su svjedočili. Neke od takvih iskaza iskoristimo u nekima od naših TV emisija, a dio građanki i građana uputimo na udruge s kojima surađujemo a koje se bave direktnom pomoći pri zaštiti ljudskih prava.

  
 “Tragom Dalmacije”, emisija o Dalmaciji
  TRIBINA: SUVREMENO DRUŠTVO I DUHOVNOST

Don Ivan Grubišić inicijator je i jedan od utemeljitelja Hrvatske akademske udruge Split-čovjek nadasve, pokretač je i voditelj tribina Suvremeno društvo i duhovnost i Znanost i društvo koje će elevizija Jadran snimati i emitirati u svom programu I to srijedom u večernjem terminu. Tribina želi doprinijeti prevladavanju jednog stanja duha koje je prihvaćalo dirigiranu istinu, istinu ideološkog i političkog autoriteta, u korist autoriteta istine, kritičkog mišljenja te slobodnog i ravnopravnog dijaloga u traženju istine. Tribina želi biti jedan mali korak bliže tajni prirode i čovjeka, korak koji će humanizirati znanje i činiti nas jedne drugima boljim. «Kad prihvatimo život kao dar, svoju osobnost kao jedinstvenost, originalnost, neponovljivost, i kad tom životu dademo onaj smisao kako nas uči vjera, život je bogatiji, smisao života se nazire i živi i, nakon sumornog životarenja, postajemo subjekti, gospodari života te možemo zaista, kao galeb Jonathan, letjeti i otkrivati divote svijeta i ljepote života.» Voditelj susreta je dr.sc.don Ivan Grubišić. Već 16 godina u organizaciji Hrvatske akademske udruge održavaju se javne tribine za građane u Splitu ali i puno šire, koje su jako posjećene, a to je u suštini vjeronauk za odrasle. Na svakoj od tribina koje se održavaju utorkom od listopada mjeseca bude od 200 do 350 posjetilaca. Brojne su teme koje je don Ivan Grubišić pokušao obraditi u svojim predavanjima i potaknuti nas na razmišljanje pa se i u slijedećem tematskom krugu koji planiramo emitirati Znanost i društvo, očekuje 60 minuta izvrsnog, argumentiranog i zanimljivog teksta.
S poštovanjem,
Televizija Jadran d.o.o.

 
Baner
Baner

Korisni telefoni

TV Jadran - Centrala tel: 021 470 666 021 470 194 
Marketing tel: 021 683 664

automat za direktno uključenje u studio  060 80 00 88 fiks. 3,75 kn  , mob. 5,05 kn po minutu (PDV uključen)   IT Jedan d.o.o. 072/700-700
 

automat za emisiju Pisme za  dušu    060 80 00 88 fiks. 3,75 kn  , mob. 5,05 kn po minutu (PDV uključen)   IT Jedan d.o.o. 072/700-700
 

automat za emisiju Bez pardona    060 80 00 88 fiks. 3,75 kn  , mob. 5,05 kn po minutu (PDV uključen)   IT Jedan d.o.o. 072/700-700
 

PRIJAVA LOŠEG PRIJEMA 
PRIMJEDBE, SUGESTIJE I POHVALE

Ruđera Boškovića 22 
Split 21000 
Croatia/Hrvatska
 
 

Upitnik TVJadran

Koliko često gledate program Televizije Jadran
 

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 
Baner

Video reklame

Jinglovi